Gastenboek

Ervaring Fam. Fastenau

Afgelopen donderdag onze VW Golf 87-SPR-03 afgeleverd gekregen. Tot nu toe naar alle tevredenheid. Zowel bij de aankoop als bij de aflevering een zeer positieve ervaring. Herman heeft ons een goed gevoel van Garage Kronenburg bezorgt, de auto rijdt fijn alles werkt naar behoren en we zijn er blij mee. Onze ervaring willen we graag aan u overbrengen want hoe vaak is het met name in de auto-handel niet anders.

Goede zaken verder,

Met vriendelijke groet. Ron & Elly

Ervaring Fam. Lamers

Beste Herman en Marcel,

Middels deze weg wil ik jullie nogmaals laten weten dat wij enorm tevreden zijn met onze Mazda CX5. Wij zijn zeer content met de manier waarop het gegaan is. Wij hebben op een keurige manier zaken met jullie kunnen doen. Kronenburg is zeker een aanrader voor goede jong gebruikte occasions. 

Wellicht de volgende keer weer.

Met vriendelijke groet,

Fam. Lamers (Driel)

Ervaring P. Vos

Service! , hiermee kun je opvallen.     

Aan de ene kant door het te "zeggen",  aan de andere kant door te doen wat je zegt.

Dit laatste doet autobedrijf Kronenburg heb ik kunnen ervaren. 

Ik kocht een auto met een kilometerstand van ruim 180.000 km voor een zeer concurrerende prijs.

De auto verkeerde in uitstekende staat van onderhoud en was afkomstig van de 1e eigenaar.

Hiervoor had ik 2 soortgelijke auto's gereden, alleen met handbak, ipv automaat.

Op advies van Marcel en Herman kocht ik 3 maanden garantie bij op motor en automaat.   

Helaas ontstonden kort na aankoop problemen. 

Bij 1500 toeren trilde iets, waarschijnlijk afkomstig van de motor.

Na melding werd de auto opgehaald door Kronenburg en kreeg ik een leenauto.

Na terugkomst leek de auto in orde echter even later weer hetzelfde probleem.

Weer is de auto opgehaald (vanuit Hoogeveen naar Arnhem) en stond een leenauto voor de deur. 

Diesel-experts probeerden het probleem te traceren, brandstofpomp werd gereviseerd, luchtmassameter vervangen etc.  

Ruim buiten de garantie termijn was het probleem nog steeds niet naar tevredenheid opgelost. Marcel bleef de auto ophalen. Ondanks alle inspanningen, de klacht bleef aanwezig, waarop Marcel aangaf dat hij er klaar mee was en heeft de auto teruggenomen. Ik had inmiddels een half jaar de auto in bezit en had er toch nog bijna 20.000 km mee gereden.    

In 1 woord: Klasse!

Bij Garage Kronenburg kun je met een gerust hart een auto kopen, echt waar. Ik heb het ervaren. 

Met vriendelijke groet, P. Vos.

Ervaring Robert

Ongeveer 2 jaar geleden heb ik daar mijn VW Touareg W12 gekocht. Bij aankomst had ik mijn twijfels, je weet het maar nooit met een garage die destijds veel Duitse import auto's verkocht maar het was zeer prettig om met deze garage zaken te doen, ik werd vakkundig en goed geholpen. Tijdens de onderhandelingen was het geen enkel probleem om een aankoop keuring te laten uitvoeren door een officiële VW dealer en dat heb ik dus ook laten doen. De auto is daar grondig gekeurd en toen bleek dat er een paar kleine puntjes hersteld moesten worden. Voor garage Kronenburg geen probleem, die hebben die punten hersteld en na een tweede keuring kwam de auto met vlag en wimpel door de keuring. Het enige wat niet gecheckt was door de VW dealer was de motor, zij gaven aan dat de W12 motor zo goed was dat ze daar geen enkel probleem van verwachten. Helaas kreeg ik na een jaar een groot probleem met de motor, deze moest volgens een officiële VW dealer worden vervangen, kosten: +/- 30.000 euro! Ik schrok me rot natuurlijk en nam kontakt op met garage Kronenburg. Ik werd te woord gestaan door de eigenaar Marcel. Helaas had ik maar 6 maanden garantie dus eigenlijk dacht ik dat het gesprek weinig zin zou hebben. Marcel hoorde mijn verhaal aan, hij gaf aan dat garantie idd verstreken was en dat hij na 12 maanden daar ook niks anders van kon maken. Echter viel hij bijna van z'n stoel toen hij hoorde dat de officiële VW dealer mij 30.000 euro in rekening wilde brengen voor een nieuwe motor, dit was belachelijk! Ondanks dat ik geen garantie meer had voelde Marcel zich erg aangesproken en zette alles in de strijd om mij met dit probleem te helpen. Na enkele dagen rond bellen door Marcel om een juiste garage te vinden voor mijn motor probleem werd ik terug gebeld. Hij gaf aan dat de auto moest worden opgehaald bij de VW dealer waar hij nu stond, de motor was er al onderuit gehaald en daar had die VW dealer al 2800 euro voor in rekening gebracht, zonder ook maar iets te herstellen! Het transport naar de andere garage werd door Marcel zonder ook maar iets in rekening te brengen geregeld en hij verzekerde me dat mijn auto zou worden gemaakt voor nog geen 9000 euro bij Van Kronenburg Motoren revisie in Geldrop. Toevallig dezelfde naam maar kompleet ander bedrijf. Mijn auto was binnen 2 weken klaar en Marcel had niks te veel gezegd, de prijs en de kwaliteit van de service waren echt top! Dus ondanks de pech die ik heb gehad met mijn aankoop bij garage Kronenburg in Arnhem kan ik niet anders zeggen dat ze mij uitstekend hebben geholpen, ook al was mijn auto al 6 maanden buiten garantie en dan ook nog kosteloos! Van mij krijgen ze een dikke 10 voor klanten ondersteuning en ik kom zeker terug bij deze garage! Met vriendelijke groet, Robert

Ervaring J.Evers

Hallo Marcel bij deze wil ik je hartelijk danken voor de zeer goede service bij jullie een auto gekocht zonder garantie, een week later grote onkosten gehad aan de auto dit overlegd met jullie en jij had toegezegd een gedeelte van de kosten op jouw te nemen, dit is gewoon super dit hoefden jullie niet te doen, dat is gewoon super service Kronenburg is gewoon een zaak van vertrouwen mijn dank hier voor.

Gr J. Evers

Ervaring Henke en Caroline van Eek

Een aantal weken geleden hebben wij bij fa Kronenburg een Opel Zafira aangeschaft. Na een aantal weken bleek de auto wel heel erg veel olie te verbruiken en heeft de fa Kronenburg eerst geprobeerd het te verhelpen. Helaas is dit niet gelukt maar het was net voor onze vakantie. De heren hebben aangegeven dat wij ons niet druk hoefde te maken en dat ze dit op een nette manier wilde oplossen. We kregen een aantal mogelijkheden het totale bedrag (aankoop en garantie) terug, of eerst op vakantie en dat het aankoopbedrag zonder garantie terug. Een hele nette service en een zorg minder (een week voor de vakantie). Na de vakantie de auto retour gebracht en hebben de heren het bedrag via een spoedboeking weer teruggegeven. Een keurige service! Herman en Marcel..... BEDANKT!!

Henke en Caroline van Eek, Veenendaal

Ervaring Fam. van der Veen

Beste Marcel deze mail is bedoeld voor op je gastenboek. Zomervakantie. Dit was voor ons het moment om met een andere auto op vakantie te gaan. Onze grote wens was een VW Tiquan. Na lang zoeken kwamen we uit bij Kronenburg Occasions. Hier stond de auto van onze dromen en na een plezierige ontmoeting hebben we de VW Tiquan TSI gekocht. Vlak voor de zomervakantie bleek de auto wat problemen te geven met het toerental. Ondanks dat de garantietermijn was afgelopen heb ik Marcel gebeld en het verhaal uitgelegd. Na onderzoek bleek de distributieketting en nokkenas evenals vele TSI motoren het probleem te zijn. Via mijn eigen garage nieuwe besteld evenals vele andere TSI rijders, waardoor de auto niet gereed was voor onze zomervakantie rit van ruim 3000 km. Toch maar weer Marcel gebeld en hem het probleem voorgelegd met de vraag of ik bij hem een auto kon huren. Marcel antwoordde: "Jullie gaan met vakantie en krijgen van mij gratis een auto mee". Onvoorstelbaar dat er nog zulke bedrijven zijn die zo staan voor hun kwaliteit. Marcel; bedankt. Dit zullen wij nooit vergeten!

Ervaring Ger en Irene

Beste Herman, hier een bericht voor in jullie gastenboek. Hartelijk dank voor de eerlijke en prettige manier van zaken doen met de BMW 330Ci Cabrio. Afspraken perfect nagekomen voor deze heerlijke auto. Daar we nogal in contact komen met veel mensen zal dit jullie zaak alleen maar goed doen!!! succes toegewenst vanuit Meterik !!

gr. Ger en Irene Kleuskens.

Ervaring Albertoo en Annemieke Thans Jansen

Geachte heren, 

Bij deze willen wij jullie bedanken voor de prettige eerlijke en correcte manier van zakendoen!!!

mvg Albertoo en Annemieke Thans Jansen

Ervaring Henk Buitenhuis

Hallo Marcel,

Bedankt voor je snelle reactie, en het willen vergoeden van de wissers tegen kostprijs!

Hiermee doet u de slogan,  (Welkom bij Kronenburg. De aanschaf van een auto is een zaak van vertrouwen) eer aan!

Ik vertrouw op de goede afhandeling.

Met vriendelijke groet,

Henk buitenhuis.

Ervaring Peter en Suzan Balk

26 maart j.l. kochten wij een hele fraaie Kia Sorento bij de firma Kronenburg. Tijdens de koop onderhandeling werd gegarandeerd dat deze auto geen olie verbruikte (iets waar de Kia bekend omstaat) en ons mondeling (!) toegezegd dat bij olieverbruik de firma Kronenburg de auto onmiddellijk terug zou nemen. Tot onze grote spijt bleek na een aantal weken dat deze auto zelfs bijzonder veel olie verbruikte (wat uiteindelijk in de katalysator belandde waardoor deze ook storing aangaf). Naar aanleiding daarvan hebben wij wederom contact opgenomen met de fa. Kronenburg die ons een tweetal opties bood. Optie één waarbij wij de auto konden behouden en een korting zouden ontvangen, ofwel optie twee waarbij wij de auto konden inleveren met retour van het volledige aankoop bedrag! (inclusief in extra ingekochte garantie!). Na een weekend van intensief beraad hebben wij uiteindelijk voor deze laatste optie gekozen en de Kia weer teruggebracht, waarna we per direct het volledige aankoopbedrag in handen hebben ontvangen. Wij willen nogmaals benadrukken dat deze afspraak een mondelinge toezegging was en de fa. Kronenburg bovendien zelf (niet door ons) aan deze afspraak hebben gerefereerd toen dit probleem zich voordeed. Wanneer de fa. Kronenburg geen oprechte handelaar geweest zou zijn, zouden wij geen enkel bewijs van deze afspraak hebben gehad en/of hier aanspraak op hebben kunnen maken. Bij deze willen wij de mannen van de fa. Kronenburg hartelijk bedanken voor hun inzet en eerlijke en nette manier van zaken doen! Herman en Marcel, TOP!!!!

Vriendelijke groeten,

Peter en Suzan Balk, Wijk bij Duurstede

Ervaring Frank Tempelman
Dag Marcel,
 
Ik wilde je even laten weten dat de problemen met de airco op een uitstekende manier verholpen zijn.
Uitstekende service hoe jullie dit aangepakt hebben.
Dit tekent wat mij betreft een goed bedrijf.
 
Groet,
 
Frank Tempelman
 
Ervaring Familie Dackus

Hallo Marcel en Herman,

Even een berichtje uit Maastricht, we zijn uiterst tevreden met de mercedes!
Alleen vannacht hebben ze geprobeerd in te breken via het linker voorportierraam maar "helaas"
het ging niet stuk want dat zijn laminated ruiten die scheuren alleen maar...

Dus de schade is beperkt gebleven.

Verder is alles goed met de auto!

Veel succes verder met jullie verkoop!

Groetjes van Familie Dackus.

Ervaring Wilfred van Peski

Soms is een auto liefde….

Als fervent Volvo rijder voor de dagelijkse kilometers, maar ook voor een team van betrokken medewerkers ontstaat er ook een soort liefde voor een auto. In mijn geval voor de C70 convertible, anders gezegd het oude model met de stoffen kap. Al twee jaar op zoek naar een auto met de kwalificaties als motor, kleur, kleur bekleding etc. die helemaal in het plaatje past, kwam ik terecht bij Kronenburg in Arnhem. Een smetteloos overzichtelijk bedrijf met een jong en dynamisch team. De benadering is perfect nadat ik me vooraf per mail had gemeld. Niet opdringerig maar dienstbaar, niet verkopend maar informatief en geen successtory maar een eerlijk verhaal. Een verhaal met nuances over de auto, inmiddels 10 jaar oud, dus ook met risico’s. De auto staat in de categorie “meeneemprijzen (<10.000,-)”, maar de service is er niet minder om. Duidelijke afspraken en toch nog net iets meer doen dan formeel moet. En aldus op enig moment een dag vrijgenomen en de auto opgehaald. Daarna door naar een Volvo-velgen specialist voor de originele R-velgen om daarna naar huis te kunnen gaan. Hopend op een moment waarop- de kap er nog af kan op deze eerste dag, ontdekt de velgen garage dat de sleutel van de wielsloten ontbreekt. Een belletje naar Arnhem leert dat de sleutel nog in de werkplaats ligt. Met excuses en een kennelijk intern goed gesprek stapt een van de medewerkers van Kronenburg in de auto om anderhalf uur later de begeerde sleutel af te kunnen geven.  Als koper heb ik bij Marcel en Herman kunnen ervaren wat “after sales” is; geen verplicht nummer, maar een echt verplaatsen in de client. Alle kans dat dit niet het laatste bezoek is aan Kronenburg in Arnhem.

Wilfred van Peski

Ervaring Dennis Bosman,

Hier nog effe een berichtje voor je gasten boek.

Ik had pech met me v.w. transporter maar de service van firma Kronenburg is goed.

Me auto werd netjes opgehaald en naar gekeken uiteindelijk bleek het me vlieg wiel te zijn.

Ik had bij aankoop van deze auto niet in de gaten dat er nog kleine dingen kapot waren.

Maar omdat me auto er toch stond vroeg ik gelijk hoe dat zat.Ik had alleen een garantie voor motorische pech afgesloten.

Toen kwam firma kronenburg me tegemoet om te zeggen dat het service was nou daar was ik erg blij mee.

Na een tijdje kon ik me auto ophalen en afgesproken wanneer ik hem op zou halen,kreeg ik netjes een telefoontje dat ze hem kwamen brengen. Dat was helemaal super,het schilden mij weer een rit want ik had het erg druk.

Ik wou jullie nog bedanken voor alle service en de groeten uit Zoetermeer.

Met vriendelijke groet,

Dennis Bosman van Bosman-Duik-Las en Constructiewerken. 

Ervaring Niek Termijtelen

Hierbij mijn ervaring inzake de verleende service:

Na 3,5 jaar probleemloos in een sportieve Audi TT van Kronenburg te hebben gereden die helaas te klein werd voor ons gezin, zijn we onlangs weer naar Arnhem gereden omdat we op de Kronenburg site een prachtige Opel Frontera hadden zien staan. Na een proefritje bleek dat deze wagen zeker groot genoeg voor ons zou zijn, waardoor we na een goede deal met Marcel maar tot de koop zijn overgegaan.

Na de auto vlak voor de jaarwisseling op te hebben gehaald, bleek op nieuwjaarsdag dat de achterzijruit wel om laag ging maar helaas niet meer omhoog en dat is in tijden van vuurwerk lastig.

Alles zat dicht dus maar besloten naar Carglass te rijden waar tegen een speciaal, hoger tarief, een noodoplossing werd toegepast.

Na overleg met Marcel werd besloten het euvel in Arnhem netjes en kosteloos te laten repareren en ook de kosten van Carglass nam men voor hun rekening.

Kortom, niets dan lof voor de service van Kronenburg en....bij onze volgende auto bekijken we zeker weer eerst de site!

Niek Termijtelen

Tevreden klant

Enschede

Ervaring Koos de Fluiter,

Op 9 december vol trots en enthousiasme mijn Chevrolet Captiva opgehaald bij Kronenburg. Helaas, een dag later liet de auto mij al in de steek. Elektronische problemen met het gaspedaal bleken de oorzaak te zijn. Het pedaal diende te worden vervangen. Omdat de auto niet of nauwelijks meer kon rijden is, in goed overleg met Kronenburg, besloten tot reparatie van het euvel bij een regionale merkdealer. De door mij voorgeschoten reparatiekosten zijn inmiddels in zijn geheel terugontvangen van Kronenburg. Waarvoor dank en hulde aan Kronenburg voor de aan mij betoonde uitstekende service!

Met vriendelijke groet, Koos de Fluiter (een tevreden klant!)

Ervaring Onno en Mirjam,

In februari kochten wij een Chevrolet Captiva bij auto Kronenburg in Arnhem gevonden via de website.

Een mooie uit Duitsland geïmporteerde wagen en onze eerste indruk was: Nette auto voor een goede prijs.

 

Maar na twee maanden begon de ellende met deze wagen. Waterpomp was kapot gesprongen met alle gevolgen van dien. De motor moest gereviseerd worden. We hadden een extra garantie op de aankoop genomen van drie maanden op de motor. Marcel liet meteen de auto op halen vanuit Hellevoetsluis. Vanwege werk en vakanties hadden we de auto snel weer nodig.

De auto was weer helemaal in orde.....We kregen ook netjes weer een garantie mee van 3 maanden kosteloos. Toch in augustus kwamen er toch weer wat problemen. Marcel gemaild we konden naar Arnhem komen dan zou hij hem weer helemaal nakijken en de APK voor ons verzorgen kosteloos.

Begin december was er een probleem met de koeling van de motor.

Marcel weer gemaild en hij liet wederom de auto ophalen en we zouden een leenauto krijgen kosteloos voor een paar weken zodat hun de tijd hadden om hem goed na te kunnen kijken door hun monteur ook weer kosteloos.

Wij hadden nog wel vertrouwen in garage Kronenburg maar niet meer in de auto.

We zijn naar Arnhem gegaan om met Marcel en Herman tot een oplossing te komen.

We wilden een andere auto dus de Captiva inruilen hier hadden ze begrip voor. We hebben uiteindelijk een Opel Antara gekocht bij garage Kronenburg en konden een goede deal sluiten.

Conclusie: Kronenburg geeft super service en is betrouwbaar en verkoopt mooie wagens, wat moet een mens nog meer.

Marcel, Herman, Melvin en Wout bedankt voor jullie goede service in het afgelopen jaar!

Onno en Mirjam

Ervaring Kevin Vandeven

Voor in het gastenboek. Mocht iemand twijfelen aan de service die kronenburg levert, dan haal ik die geheel onderuit. Wij kochten, na een proefrit gemaakt te hebben een Audi A6 van respectabele leeftijd voor een meeneemprijs, de auto reedt goed maar na een paar dagen maakte de motor een vreemd geluid. We hebben toen gebeld met Kronenburg en zij vroegen ons een omschrijving van storing op de mail te zetten waarop zij met ons contact op konden nemen. Binnen een dag werden we gebeld door Marcel. We mochten er niet meer mee rijden en zij zouden de wagen op komen halen, wel even bijna 200km op en neer. Binnen 1.5 uur stond er een autoambulance voor de deur en onze Audi werd meegenomen. De dag daarop werden we gebeld dat er toch wel degelijk iets mis was en zij stelden voor de koop ongedaan te maken. zij hadden het wel tijdelijk kunnen verhelpen maar dan zouden we later toch nog grote problemen kunnen krijgen met die auto. De aankoop is teruggedraaid en wij zijn er zeer blij mee. Ik weet niet of veel autoverkopers zo zouden handelen? Dus alle lof gaat naar Kronenburg en Marcel die dit zeer correct heeft afgehandeld. Mensen bedankt!!!

Kevin Vandeven

Ervaring C. Kraak

Ik wil Marcel bij deze bedanken voor de geleverde service. Ik heb bij autobedrijf Kronenburg begin augustus een Chevrolet Captiva gekocht. Nou heb ik deze auto op vrijdag - 13 - augustus opgehaald. Nou heb ik daar niets mee, maar toch........wat bleek in de namiddag kwamen wij tot de conclusie dat het voertuig wat gebreken vertoonde. Dit uitte zich in het bijzonder bij het terugschakelen van de 3de versnelling naar de 2de versnelling. Maakt een krassend geluid. Tandwielen over elkaar. versnellingspook wil niet in de 2de versnelling blijven zitten. De volgende dag terug gegaan naar het autobedrijf Kronenburg, aldaar het probleem voorgelegd aan Marcel. Een van zijn medewerkers heeft met het voertuig een rondje gereden en die kwam tot dezelfde conclusie. probleem was het schakelen van 3de naar 2de versnelling. Om een lang verhaal kort te maken. Marcel heeft alles in werking gezet,zodat het in orde werd gemaakt. Het heeft van onze kant ook enig geduld gevraagd, maar het resultaat is perfect. De auto hebben wij zaterdag 18 september opgehaald en het euvel is verholpen. De auto schakelt als nieuw. Geduld is een schone zaak.

autobedrijf Kronenburg en met name Marcel bedankt voor jullie service.

C.Kraak 

Ervaring G. Pireddu

Beste Kronenburg

Via dit mailtje wil ik U hartelijk danken.

U heeft aangeboden de deuren van mijn zwarte Hyundai Tucson geheel op Uw kosten te laten spuiten.

Wij zijn super tevreden over het resultaat, de auto ziet er geweldig uit en wij zijn ook super tevreden over uw after-sales.

Met vriendelijke groet,

G.Pireddu

Ervaring van Kor Tissen

Ik was laatst bij jullie met mijn seat leon sport up voor nieuwe banden en uitlijnen, naar afspraak. Ik wou graag even zeggen dat het uitlijnen toch nodig was,dus maar goed dat dat gedaan is.Jullie hebben ook mijn winterbanden even omgelegd met achter gelijk 2 nieuwe banden. De banden heb ik voor inkoop prijs gekocht het uitlijnen hebben jullie betaald. Ik wil hier mee zeggen, zonder garantie en dan naar drie kwart jaar nog zo geholpen worden, dat vind ik een vermelding waard. Dus nogmaals bedankt voor de goede service.

Gr Kor Tissen uit Noord Limburg.

Ervaring van R. Offermans

Enkele maanden geleden kocht ik een Jeep Grand Cherokee V8 bij Kronenburg in Arnhem. Eerst telefonisch en per mail contact gelegd, op prettige   wijze informatie gekregen. Deze auto was 15 jaar oud en was ingeruild op een jonge RangeRover van Kronenburg en paste eigenlijk niet direct meer in de showroom waar merendeels jongere auto's staan. Maar de directeur Herman en z'n collega vonden het een mooie auto en men had er   vertrouwen in. Als dat niet zo was geweest, was de auto doorgestuurd naar de kleinere autohandelaren, zo zeiden ze. Nadat ik een proefrit had gemaakt   informeerde ik naar de mogelijkheid om   de vorige eigenaar te   bellen. Die wist immers het meeste over de auto. Dat was geen enkel probleem en dus heb ik dat ter plekke gedaan. Het gesprek gaf een goed beeld over de auto; de vorige eigenaar had er immers geen verder belang meer bij. De eerdere informatie die Kronenburg mij had verschaft werd bevestigd, ook de mogelijke minpunten van de auto. Ik ben tot koop overgegaan en een akkefietje met het slot van de achterklep werd ter plekke in de werkplaats verholpen. Natuurlijk kon bij deze oudere auto geen garantie meer worden gegeven. Thuis in Limburg heeft de auto een kleine beurt gehad en is hij door een garage nog eens nagekeken. Er zijn wat kleine dingen gerepareerd, zoals een achterruitenwissermotor en de airco is bijgevuld. De auto was, zeker motorisch, prima in orde. Nu, enkele maanden later kan ik melden dat ik nog steeds met veel plezier rijdt in deze machtige auto. Zoals beloofd meld ik deze positieve ervaring graag in jullie Gastenboek. Ik denk dus met vertrouwen terug aan deze koop bij Kronenburg!

Met vriendelijke groet, Roger Offermans

Ervaringen Steven Wensink

Na een tijd zoeken en kijken naar verschillende auto’s ter vervanging van mijn BMW 330 CI cabrio kwam ik via Marktplaats uit bij garage Kronenburg alwaar ik een Mercedes B klasse zag staan.

Ik ben toen via de link op hun eigen site uitgekomen en zag daar een aantal zeer interessante Hyundai Tucson staan, de champion/ Brabus uitvoering.

Ik heb Kronenburg toen een mail gestuurd met de vraag wat ik aan inruil voor mijn BMW terug zou krijgen, en kreeg netjes een mail terug met als antwoord het verzoek om hierover even te bellen.

Nou de volgende dag toen maar even gebeld en na wat vragen van hun kant een inruil prijs te horen gekregen.

Dus ben ik de zaterdag er op maar vanuit Hazerswoude-Dorp (zuid Holland) naar Arnhem gereden, daar aangekomen trof ik een zeer netjes uitziende showroom met dito auto’s aan, na even rondgekeken te hebben werd ik te woord gestaan door één van de verkopers die mij gelijk iets te drinken aanbood en na een sanitaire stop maakte ik daar graag gebruik van. 

Na elkaar voor gesteld te hebben en wat heen en weer gepraat gaf ik aan interesse te hebben in de Hyundai Tucson en kreeg daar informatie en uitleg over, na even alles inclusief de boekjes beken te hebben vroeg ik wat ik aan inruil voor mijn BMW terug zou krijgen, gelijk werd de auto bekeken en na vijf minuten kreeg ik de inruil waarde van mijn auto te horen en deze kwam overeen met de telefonische opgave.

Toen we het eens waren over de prijs vroeg ik of ik een proefrit kon maken en dit was geen probleem, er moest alleen eerste even wat getankt worden door iemand uit de werkplaats en die reed vervolgens met mij mee.

Na een uitgebreide proefrit deels door de stad en de snelweg waren wij terug bij Kronenburg alwaar ik verder heb afgesproken dat ik het even met mijn vrouw moest overleggen maar maandag iets van mij zou laten horen, ik was alleen nog benieuwd naar hoe we de verkoopovereenkomst dan af zouden moeten sluiten, ik had niet de tijd om snel weer even naar Arnhem te rijden alleen voor het tekenen van een koopovereenkomst, dat was totaal geen probleem als je besluit de auto te kopen mail ik gewoon de verkoopovereenkomst en verkoopvoorwaarde naar je toe die onderteken je dan even en dan mail je deze gewoon terug, oké moet ik dan nog een aanbetaling overmaken ofzo, wel nee dat hoeft niet.

Nou s’avonds gelijk met mijn vrouw besproken en maandag ochtend gelijk gebeld dat ze de verkoopovereenkomst konden mailen, en gelijk nog wat dingetjes geregeld zoals een setje originele rubberen matten een radio/cd speler, voor een leuke prijs een setje lichtmetalen velgen met winterbanden en hij moest dealer gekeurd worden, allemaal geen probleem en stond ook netjes op de verkoopovereenkomst vermeld.

Na de dealer keuring heb ik zelf contact gehad met de dealer en het keuringsrapport gemaild gekregen en alles even telefonisch doorgenomen, daarna gelijk Kronenburg gebeld en het rapport met hun doorgenomen, er waren een aantal puntjes van aandacht en dat werd allemaal netjes opgelost.

Helaas werd er in de tijd dat de auto bij de dealer stond ingebroken en werd er van diverse auto’s de airbags gestolen waaronder natuurlijk van die van mij, dus werd ik gebeld door Kronenburg met een vervelende mededeling maar dat het geen probleem was en dat alles netje opgelost zou worden, alleen dat de auto waarschijnlijk donderdag niet klaar zou zijn omdat de airbags besteld moesten worden, op mijn vraag of ze dan niet zo lang de airbags uit een tucson uit de showroom konden halen werd niet afkeurend op gereageerd, en ik kon er voor 90% van uitgaan dat de auto donderdag geleverd zou worden.

Na donderdag nog even gebeld te hebben is de afspraak alleen verzet van de ochtend naar de middag, maar de auto was donderdag klaar.

In de middag aangekomen stond de auto inderdaad net klaar, en na alle financiële handelingen en de ter naamstelling van de auto op het postkantoor was ik de trotse eigenaar van een zeer mooie Hyundai Tucson.

De rit naar huis verliep vlekkeloos op een gigantische file na, maar dat deerde mij niet ik zat toch lekker in mijn nieuwe auto.

Thuis aangekomen vond mijn vrouw het gelukkig ook een prachtige auto dus eind goed al goed zou je zeggen, maar een paar dagen later zag ik tot mijn schik dat de voorbumper iets scheef zat en je kon zien dat het geen nieuwe beschadiging was, shit dat heb ik weer, maar ja had ik maar beter op moeten letten bij het ophalen van de auto.

Nog een week later ontving ik een mailtje van Kronenburg met de vraag of ik tevreden was met de auto, nou dat was ik zeker alleen had ik wat problemen gehad met het monteren van de winterset omdat de wielmoersleutel niet in velgen van de winterset paste maar ik heb bij een automaterialen zaak nieuwe wielmoeren gekocht waardoor het nu wel past, en ik gaf te kennen van de door mij geconstateerde beschadiging maar dat het mijn eigen schuld was, had ik maar beter moeten kijken bij het ophalen van de auto, maar tot mijn grote verassing mailde zij mij weer terug met dat ze blij waren dat de auto zo goed beviel maar dat ze het jammer vonden dat er toch een beschadiging aan was, maar als ik wilde kon ik een afspraak maken en zouden zij alles netjes repareren op hun kosten, dit terwijl ik de auto heb gekocht zonde enige vorm van extra garantie, dat noem ik nog eens Service.

Ervaring Floor

Ik heb een Opel Zafira 2.0 OPC gekocht bij Kronenburg Occasion dealer.

De prijs lag ca. 4.000 euro onder 2 dealerverkoopprijzen (kon met 2 andere vergelijken bij Roveco Hoogvliet) en geen verrassingen, het verhaal was idd dat je meer betaalde afhankelijk van de garantieperiode wat mij wel redelijk leek.

Ik kocht de auto zonder garantie omdat ik in Pernis Rotterdam woon.

Het kleurennavigatiescherm bleek defect te zijn en is na controle bij de opel dealer in Arnhem vervangen door het bedrijf.

De lucht/Brandstofmeting bleek niet in orde, heb ik bij de opel dealer Roveco in Hoogvliet Rotterdam laten repareren, nadat ik de factuur opgestuurd had werd het bedrag naar mij overgemaakt.

Ik rijd nu nog steeds met deze auto en buiten het normale onderhoud, geen extra kosten gehad.

Groet Floor

Ervaring H. Rozema

Naar aanleiding van ons telefoongesprek van vorige week, heb ik volgens afspraak de auto laten maken en is er een nieuw deurslot links in gekomen. De garage geeft hier de volledige garantie op dus voor jullie geen problemen meer. Bij deze de rekening meegestuurd op jullie naam. Ik zie van jullie kant zoals afgesproken de €100,- op bankrekeningnummer …….. gestort. De rekening van de garage is al betaald.

Bij voorbaat dank,

Fam. H. Rozema

PS. De auto is verder naar volle tevredenheid en de lopende mankementjes zijn naar mijn idee keurig netjes afgehandeld . Houden zo, proficiat!

Ervaring M. Willemsen

Sinds enkele maanden ben ik nu in het bezit van een Audi TT Quattro. Deze auto heb ik gevonden via Marktplaats. Toevallig stond er net een advertentie van een paar uur oud geplaatst door Kronenburg Occasion Dealer in Arnhem.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat een bedrijf met de naam 'occasion' erin mij al niet erg aantrekt maar wat mij gelijk opviel was dat de advertentie heel duidelijk opgesteld was plus veel foto's van de auto.

De eerst volgende dag ben ik naar Kronenburg Occasion Dealer gereden om te kijken hoe de auto erbij stond. Het was die dag niet druk dus ik werd gelukkig snel geholpen, ik heb andere keren wat langer moeten wachten maar dat neem ik ze niet kwalijk aangezien er maar 1 verkoper is. (met wat langer bedoel ik +/- 15min.)

Het ging hier om een Duitse Audi TT. Alle informatie zat erbij en de verkoper was heel open en makkelijk met het beantwoorden van al mijn vragen. Ik werd netjes behandeld. De auto zag er prima uit, heel goed schoongemaakt door de garage zelf, natuurlijk wel wat gebruikers sporen, en wat steenslag in de voorbumper. Maar ja, wat wil je van een auto van vijf jaar oud met 78k op de teller. Alle auto's in de showroom stonden er trouwens heel netjes bij.

Het onderhoudsboekje bij de Audi was duidelijk, de auto was helemaal onderhouden bij een officiële Audi dealer in Duitsland. Ik kreeg een kopie mee van het chassis nummer. Deze heb ik bij de Audi dealer in Doetinchem laten controleren. Ik kreeg de complete historie te zien van de auto, dit kwam netjes overeen met het onderhoudsboekje.

Een aantal dagen later op een zaterdag heb ik een proefrit gemaakt. Normaal is het gebruikelijk bij deze garage dat er altijd iemand mee rijdt i.v.b. met wat problematische ervaringen van vroeger. 

Dat vond ik dan wel een minpunt, want je wilt natuurlijk even lekker ontspannen kunnen rijden zonder een breed glimlachende verkoper naast je te hebben zitten. Maar toevallig die dag hadden ze het te druk om mee te rijden, dus kon ik even rustig genieten en goed luisteren naar de motor.

Geen rare geluidjes, rammelende onderdelen, remmen ging prima, accelereren geen probleem, m.a.w. het kwam mij allemaal vertrouwd over.

Voordat ik tot een koop overging vroeg ik of de auto een onafhankelijke keuring kon krijgen, dit was ook geen probleem, maar dit moest dan wel gebeuren in de garage zelf door de Dekra. Ze wilden de auto niet naar een service station brengen van de ANWB. Hier ben ik mee akkoord gegaan, de auto is later gecontroleerd, en er kwam niets kritisch uit de test.

Zelf heb ik de auto later laten keuren bij mijn huidige dealer voor de zekerheid (zo ben ik dan weer) en daar kwam ook niets uit. De auto was prima in orde.

Daarna ben ik tot de koop overgegaan, standaard leveren ze geen garantie. ze werken er met garantie pakketten, voor de zekerheid heb ik er 3 maanden garantie erbij gekocht (pakket 1). Deze garantie pakketten zijn nog uit te breiden naar 6 en 12 maanden.

Qua prijs heb ik niet veel kunnen onderhandelen, dat zal wel aan mijn techniek gelegen hebben. In het contract heb ik nog wel een grote beurt tegen kostprijs kunnen regelen.

Ik ben met de Audi op een vrijdag de 13e de garage verlaten, nu ben ik zelf niet zo erg bijgelovig maar op zo'n dag weet je maar nooit.

In de maanden daarna ben ik nog wel wat kleine puntjes tegen gekomen:

De airco kwam langzaam op gang, deze hebben ze helemaal laten leeg lopen en opnieuw gevuld met nieuwe vloeistof, sindsdien werkt deze prima.

De wielen zijn opnieuw uitgebalanceerd. Zijknipperlichtkapje vervangen, nummerbordverlichtingskapje vervangen.

Vocht in koplamp, rubber rond koplamp behuizing gerepareerd, en de afwerking onder de motorkap in orde gemaakt aangezien daar nog wat kleine afdekplaatklemmen ontbraken.

Zelf heb ik nog een externe MP3 speler gekocht, deze hebben ze ervoor mij ingebouwd. 

De kosten: doosje Hema gebak.

Ik ben nu een half jaar verder en de auto rijdt nog steeds prima. Wat mij wel opviel in het begin is dat de brandstofpomp zoemt, maar ik heb gelezen dat dit wel eens vaker voorkomt bij andere TT's. Al met al ben ik tevreden hoe het allemaal is gelopen. In het begin moest ik nog wel even wennen aan de manier van hoe ze daar te werk gaan, maar nogmaals het is er vaak druk, en er zijn maar 2 verkopers. Dus heb geduld. Ik hoop dat de koffie keuze ondertussen wel wat breder is dan de laatste keer dat ik er ben geweest.

Marco

Ervaring SG Reitsma

Kort voor de wintersport-vakantie een Renault Grand Espace gekocht bij Kronenburg. Goede uitleg, heb alle onderhouds-info gecheckt bij de Renault Dealer waar de auto in onderhoud was geweest, alles klopte. Vervolgens heeft Kronenburg op mijn verzoek me het telefoonnummer van de vorige eigenaar gegeven, opnieuw een eensluidend verhaal.

Maar voor mij het meest opvallend was de service. Ik stond twee weken geleden op vrijdag met gezin en auto vol skispullen opeens stil langs de snelweg in Belgie. Turbo kapot bleek later. Telefonisch overleg met Kronenburg. Die hebben direct een auto van winterbanden voorzien, op de takelwagen gezet en naar mij gebracht, en mijn auto mee terug genomen. Wij konden dus diezelfde middag verder met de vakantie, geen dag gemist..! Alleen dat al was heel veel waard voor ons.

Inmiddels heb ik de Espace weer terug. Ik had garantie op motor en transmissie. Er zit een nieuwe turbo op, werkt uitstekend. Kosten nul.

Het contact met Kronenburg is al die tijd via telefoon en sms gegaan, niet formeel, altijd werd gedaan wat was beloofd, en altijd binnen de aangegeven termijn. 

Kortom: ik heb heel goede ervaringen met dit bedrijf.

Ervaring J Piersma

Bij deze wil ik graag even mijn ervaring met fa Kronenburg met u delen. Eerst hadden we een vervelende ervaring bij een ander autobedrijf. Ik zal de naam maar even niet noemen. Erg opdringerig waardoor je het gevoel kreeg zo snel mogelijk hier weg te gaan. Had een erg mooie auto staan, maar hebben we links laten liggen. Toen kwamen we Bij Kronenburg, waar wij op ons gemak even konden kijken, zonder lastig gevallen te worden met afschuwelijke verkooppraat. Eenmaal aan de praat gekomen door interesse in een van zijn occasions werden wij goed geinformeerd en gaf ons tips om de keuze wat makkelijker te maken. De eigenaar gaf ons van alles mee om de auto na te kunnen trekken. Ik heb het ervaren als open en eerlijk zaken doen waarbij niets werd verborgen. Een week later gebeld of de auto er nog was, om vervolgens een nieuwe afspraak te maken vroeg hij mijn telefoonnummer om mij te informeren wanneer er iemand langs zou komen voor de zelfde auto, om mij niet een onnodige lange rit te laten maken. Keurig een proefrit mogen maken in een soort gelijke auto, en toen wij besloten tot koop over te gaan werd zelfs de moeite genomen om direct de showroom leeg te rijden om vervolgens onze auto (helemaal achteraan) buiten te zetten voor een proefrit in de daadwerkelijke auto. Kortom; ik vind dat wij keurig zijn geholpen zoals denk ik iedereen graag geholpen zou willen worden.

Ik heb nog geen ervaring met de garantie die we hebben afgesproken maar wanneer ik daar iets over kan zeggen zal ik die ervaring met u delen.

Ervaring F. Berendsen

Ik heb ongeveer 3 weken geleden een BMW Z3 bij voornoemde dealer gekocht. Ik moet zeggen dat ik voor dat bezoek eerst op internet heb gekeken. Ik las daar in een forum op deze site een heleboel negatiefs. Eigenlijk heel veel gezeur over de naam, dat het dan wel een slecht bedrijf moest zijn enz. Ik heb eerst telefonisch contact gehad en ben zeer netjes te woord gestaan. Vervolgens kreeg ik alle gevraagde info over de auto. Ik heb een afspraak gemaakt. Bij binnenkomst zag ik allemaal perfect gepoetste auto's. Na een onderhandeling over prijzen heb ik een proefrit gemaakt. Er ging inderdaad iemand van de zaak met me mee. Er werd uitgelegd dat dit werd gedaan omdat het veelvuldig voor kwam dat mensen voor de leuk een rit wilde maken in een mooie auto. Het gaf me wel een goed gevoel dat niet jan en alleman in mijn auto had gescheurd voor de fun. 

Ik had er een goed gevoel over en ben over gegaan tot kopen. 

Zoals afgesproken waren een aantal dingetjes gedaan aan de auto waar ik om had gevraagd. Hij werd perfect afgeleverd. 

Vandaag ben in terug geweest omdat de auto een storing had. Waar ik bij was is de auto door de monteur uitgelezen. Er bleek een nokkenas censor stuk te zijn. Direct is deze vervangen door een nieuwe. Vervolgens bleek na uitlezen dat de andere nokkenascensor ook stuk was. Ook deze is direct vervangen. 

Tijdens mijn aanwezigheid vandaag belde er een klant die opweg was naar wintersport. Hij had pech met zijn auto en was geen anwb lid. Marcel de eigenaar van Auto Kronenburg heeft vervolgens een medewerker naar die klant gestuurd ergens in Duitsland met een vervangende auto. Er werden zelfs nog even winterbanden op die vervang auto gezet. 

Als je zo bij de koffie zit hoor je nog eens wat! Er belde een meneer die een probleem had met de auto maar al over de garantie heen was. Ik hoorde dat er werd gezegd dat het geen probleem was dat hij maar langs moest komen. 

Zoals uit mijn verhaal wel blijkt ben ik zeer te spreken over deze zaak. Als je dan bepaalde dingen aan de kaak wil stellen op een forum als deze, doe dan wel wat onderzoek. Je kunt op deze manier kwaad spreken over een bedrijf zonder daadwerkelijke klantenrevieuws. Ik zou zeggen als je meer wilt weten over een auto bedrijf, ga er naar toe, kijk rond, spreek met de eigenaar.

Ervaring Jeroen de Wit

Goede service

Een tijdje geleden heb ik een audi tt coupe gekocht bij Kronenburgoccasiondealer,de klantvriendelijkheid zijn goed en de auto bevalt me prima,de auto was rijklaar gemaakt maar had nog een aantal mankementen gevonden zoals.... de koplampunit zat een beetje los en de gordel ging niet helemaal lekker terug en de startmotor maakt een beetje geluid vanwege de slechte smering,ik heb na ontdekking van de mankementen Kronenburgoccasiandealer gebeld om te vragen of er naar gekeken kon worden en dat kon (heb overigens geen volledige garantie heb alleen transmissie en motor garantie) de koplampunit is weer goed vastgezet en de gordel is gemaakt en er werd meteen even een check gedaan naar olie ,koelvloeistof,ruitensproeiervloeistof,Goede service dus !! en voor de startmotor daar moest nog even een afspraak voor gemaakt worden omdat het een aantal uur kan duren,gezien de tijd zat dat er niet meer in.

Kortom goede service !

Groeten Jeroen de Wit

Ervaring Peter Groen

In oktober heb ik bij deze garage een Mercedes SLK gekocht. Ik moet zeggen dat mijn ervaring m.b.t. de aankoop alsmede de after-sale, hetgeen in mijn ogen net zo belangrijk is en misschien nog wel belangrijker, zeer goed te noemen is. In de afgelopen 33 jaar heb ik in totaal ongeveer 16 auto's gekocht bij zowel de merkdealers alsmede bij verschillende garages zonder dealerschap. Iedere garage heeft zijn plussen en minnen, doch hetgeen ik belangrijk vind is dat ik open en eerlijk zaken kan doen en dat ik na de aankoop ook nog eens bij die garage kan aankloppen voor een stukje service. Wel m.b.t. tot beide aspecten ben ik zeer tevreden over de garage Kronenburg.

In het eerste gesprek met de verkoper kreeg ik te horen dat de auto uit Duitsland kwam en nog door de RDW gekeurd moest worden, zodat hij op kenteken kon worden gezet. Kortom, ik kreeg wat dat betreft gelijk duidelijkheid. Voorafgaande aan de mogelijke aankoop wilde ik de auto bij een Mercedesdealer laten keuren. Dit was geen probleem. De auto werd goedgekeurd en ik kreeg van garage Wensink te horen dat het een nette en strakke auto betrof. Zij hadden wel enkele kleine opmerkingen m.b.t. zaken die in de toekomst er aan zaten te komen. Zonder aandringen van mijn kant werden die punten vanuit het keuringsrapport, zonder extra kosten en voor hun als vanzelfsprekend, vervangen door nieuwe onderdelen. Ik heb de auto vervolgens zonder verdere garantie gekocht. Ongeveer 6 maanden na de aankoop ging de motor wat inhouden en ongeveer 2 maanden geleden bleef mijn richtingaanwijzer hangen. Beide zaken werden, zonder kosten, door garage Kronenburg opgelost. Die ervaring heb ik nog niet eerder gehad bij de merkdealer of welke andere garage dan ook. Kortom, de verkoop was duidelijk en helder en de after-sale was meer dan prima.